Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 6 september 2009

Osman Biçen (35) wil bruggenbouwer zijn

bron:  de Stentor  Mieke Kleinleugenmors – woensdag 03 juni 2009<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

ZUTPHEN – De van Turkse afkomst Zutphense Osman Biçen rent zich op de laatste campagnedag voor de Europese verkiezingen de benen uit het lijf. De nummer 16 op de D66-lijst voor de Europese verkiezingen grijpt elke kans aan morgen nog wat extra mensen naar stembus te trekken. 

 

"Ik wil een bruggenbouwer zijn. Ook mensen, die zich buiten de samenleving geplaatst voelen, ervan verzekeren dat ze welkom zijn en hier veilig kunnen leven," zegt Osman Biçen.

En natuurlijk moeten die hun stem op hem uitbrengen, zegt het Zutphense gemeenteraadslid met het dubbele paspoort (Turks en Nederlands). "Ik wil een bruggenbouwer zijn. Ook mensen, die zich buiten de samenleving geplaatst voelen, ervan verzekeren dat ze welkom zijn en hier veilig kunnen leven. Ik ben blij dat ook Nederlanders zeggen: zulke mensen hebben wij nodig in de politiek. Zo kan ik een tegenhanger zijn van rechtse geluiden, zoals die uit de mond van Wilders komen." Biçen is een overtuigd Europeaan: ,,Ook binnen Europa moeten de 27 landen een inburgeringsproces met elkaar doormaken om op die manier sterk te worden. Alleen een sterk Europa kan zich hard maken voor een duurzaam Europa. Niet de afkomst is belangrijk maar de toekomst."