Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 september 2016

VACATURE – D66 zoekt MEELOPERS!

Vind je het leuk en kun je wat bijdragen? Dan doe je mee en komen we weer een stap dichter bij de betere stad Zutphen

Er gebeurt in Zutphen een hele hoop en vaak gebeurt dit achter de schermen. Iedere dag wordt er hard gewerkt om Zutphen een betere stad te maken. Door heel veel mensen die je eigenlijk nooit ziet en die hun werk belangeloos doen.  Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk kenmerk en dat is dat ze gek zijn op Zutphen.

Zo is het ook in de politiek! Alle raadsleden worden ondersteunt door een vereniging van een politieke partij in dit geval D66. Zij hebben in ieder geval twee dingen gemeenschappelijk: de stad Zutphen en de waarden en ideeën van D66.

Deze politieke partij bestaat uit vrijwilligers die verkiezingen organiseren, campagne voeren, de gemeenteraadsleden ondersteunen, enzovoort.  Iedereen heeft een taak die hem of haar ligt of soms ook gewoon omdat het moet. Vaak heeft iemand van huis uit een specialisme dat gebruikt kan worden of heeft iemand gewoon zin om te helpen. De één besteedt er meer tijd aan als de ander. De één heeft een bepaalde politieke ambitie waardoor er aansluiting bij zo’n partij plaatsvindt, de ander vindt het gewoon een leuke hobby. Je ziet: alles kan en veel is mogelijk. Belangrijk is dat we met elkaar doen wat we afspreken en samen gaan voor één doel en dat is, op basis van onze ideeën, Zutphen een betere stad maken.

Juist omdat er veel onbekendheid is over het politieke werk in de gemeente willen we graag mensen enthousiasmeren door MEE TE LOPEN. Pas als je meeloopt weet je of het wat voor je is en kun je keuzes maken over wat je echt zou kunnen of willen bijdragen.  Je kunt dan denken aan functies zoals: bestuurslid, campagnecoördinator, communicatiemedewerker en natuurlijk ook een functie als gemeenteraadslid is een mogelijkheid.

We stellen dus geen vacatures op voor al deze taken en functies. We zoeken eigenlijk vooral:

MEELOPERS

Je hebt een gezonde dosis nieuwsgierigheid, hebt een hart voor Zutphen en je hebt je wel eens afgevraagd of politiek werk in jouw gemeente iets voor je is. Wij houden erg van ontdekken door doen, dus bij deze de vraag loop mee en kijk, observeer en verwonder. Vind je het leuk en kun je wat bijdragen? Dan doe je mee en komen we weer een stap dichter bij de betere stad Zutphen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via bestuur@d66zutphen-warnsveld.nl.