Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 3 november 2017

Kandidatenlijst GR2018 – Verrassende nieuwkomers

 

Zes van de negen kandidaten zijn ‘nieuw’ in de politiek, en twee nog onder de 25 jaar: de D66 kandidatenlijst is af. Met name de verkiesbare kandidaat-raadsleden keken uit naar dit moment. Zij willen allemaal namens D66 Zutphen zitting nemen in de gemeenteraad. De definitieve lijst, die vrijdag is gepresenteerd aan de leden, bestaat uit in totaal 31 personen. Een lijst vol met positieve verrassingen; een goede basis voor vijf zetels in de raad, stelt Ingrid Timmer, lijsttrekker.

Democratische keuze
De uitslag is – zoals het democraten betaamd – tot stand gekomen na een stemming onder de leden. De uitkomst is een verrassende lijst, waar de partij heel trots op is. Timmer: ‘Ik ben met name verrast door de diversiteit van de kandidaten. We hebben mensen met kennis over verduurzaming of lastige vraagstukken in de zorg. Maar er zit ook echte ondernemersmentaliteit tussen. Ingrediënten voor een ideale fractie en een duidelijk geluid in Zutphen.’

Lijsttrekker Ingrid Timmer is nummer 1, daarachter staan:

2. Huibert Brouwer
3. Yvonne ten Holder
4. Rein Rutten
5. Pieter van der Hammen
6. Steyn Lemke
7. Robin de Weerdt
8. Marjorie Hattink
9. Frans Hikspoors

Nieuwe gezichten
Twee huidige raadsleden hebben besloten zich niet verkiesbaar te stellen en maken plaats voor de nieuwkomers. Willemijn Voorham, lijsttrekker in 2014, gaat zich richten op haar werkzaamheden voor Buddy to Buddy en Carel Lammers heeft besloten op de achtergrond betrokken te blijven.

De vele nieuwe gezichten dankt D66 aan de ‘meeloopcampagne’ die sinds twee jaar gevoerd wordt. Iedereen – D66 lid of niet – kan meelopen met de fractie en bestuur van de afdeling. Bij D66 leren meelopers hoe een fractie- of raadsvergadering werkt en krijgen ze echt een diepgaande blik op de gemeentepolitiek. De nieuwe kandidaten zijn dan ook zeker niet nieuw in de politiek en weten wat hen te wachten staat. Zij hebben er zin om zich in te zetten voor een duurzaam Zutphen, met goede zorg, goed onderwijs en een goed ondernemersklimaat.

We zijn trots op alle kandidaten en blij met onze nieuwe aanwinsten. Iedereen gaat vol voor een overwinning: 5 zetels in de raad!

De komende maanden zul je onze kandidaten overal in Zutphen tegenkomen. We kijken uit naar de ontmoeting!

Volledige kandidatenlijst GR2018

1. Ingrid Timmer
2. Huibert Brouwer
3. Yvonne ten Holder
4. Rein Rutten
5. Pieter van der Hammen
6. Steyn Lemke
7. Robin de Weerdt
8. Marjorie Hattink
9. Frans Hikspoors
10. Judith Heyliger – Wolters
11. Sjors van der Heiden
12. Chantal Koopmans
13. Marije Slot – Freeve
14. Frank van der Linden
15. Hugo Remmers
16. Ben Vos
17. Pieter Verhage
18. Edwin Kranenberg
19. Eri Willeumier – Noordhoff
20. John Vrakking
21. Maud Arkesteijn – van Willigen
22. Alja Boer
23. Carla van Dijk
24. Carel Lammers
25. Inge Langelaar
26. Selma Ozkan
27. Hans Schenk
28. Jan Timmers
29. Annelies Verstand
30. Cyp Wagenaar
31. Harm Wesselink