Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 30 januari 2018

Stichting Huishoudelijke Hulp van de baan

Al sinds de eerste plannen om een stichting op te richten voor Huishoudelijke Hulp, heeft D66 Zutphen argumenten aangevoerd deze plannen niet uit te voeren. We zijn dan ook zeer blij dat ons advies aan de Raad is gehoord en dat de stichting niet zal worden opgezet. Een nieuw voorstel, met het open house model in combinatie met een werknemerscoöperatie, werd met een meerderheid (18 voor en 10 tegen) aangenomen.

D66 Zutphen heeft hard getrokken aan deze koerswijziging, door met omstanders, andere raadsleden, het college en adviseurs te praten over alternatieven. Fractievoorzitter Ingrid Timmer: “Dit is waar wij al die tijd voor gewerkt hebben.”

Lees hier ons opiniestuk over Huishoudelijke Hulp:

‘D66 is voor goede zorg  en duurzame arbeidsvoorwaarden,  maar dan wel op een manier die voor jaren in stand gehouden kan worden. Dat zien we niet gebeuren met een gemeentelijke stichting; resultaten uit het recente verleden (denk aan bestuurlijke perikelen rond PlusOV , het plein en het zwembad) tonen dat onze gemeente zich beter niet als uitvoerder kan bewegen, in welke sector dan ook.’