Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 maart 2018

Hoogspanning onder de grond

D66 dient samen met CDA, BewustZW en Fractie Pepers een motie in die de hoogspanningskabels onder de grond stopt (verkabeling).
Uit onderzoek is gebleken dat de hoogspanningskabels schadelijk zijn voor de gezondheid van de omwonenden. Dat is dan ook de reden dat nieuwbouw niet meer wordt toegestaan binnen 80 meter van een kabel. Maar in bestaande wijken staan ze natuurlijk nog wel…

In het verleden werd de oplossing – kabels onder de grond – als te duur bevonden, maar nu de gemeente en provincie maar 20 procent zelf hoeven te betalen dankzij een Rijkssubsidie, denkt D66 Zutphen dat verkabeling het onderzoeken waard is.

In de motie staat dat de partijen voor 1 januari 2019 willen weten of de plannen haalbaar zijn.