Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 24 november 2019

Nieuwe fractievoorzitter

 

Vrijdag 22 november j.l. heb ik het stokje van het fractievoorzitterschap van Ingrid Timmer overgenomen.

Na een jarenlang passief lidmaatschap heb ik eind 2016 de stap gezet om lokaal binnen D66 actief te worden. Het enthousiasme dat ik aantrof binnen bestuur en fractie werkte aanstekelijk. Het maakte dat ik als fractieondersteuner niet lang hoefde na te denken toen ik gevraagd werd om mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik heb met veel plezier meegewerkt aan het schrijven van het verkiezingsprogramma en aan het uitvoeren van de campagne. Vanaf maart vorig jaar zet ik mij als raadslid binnen de fractie in. Het is jammer dat we opnieuw in de oppositie zitten maar we zetten ons met net zoveel elan in voor het verwezenlijken van onze speerpunten en idealen.
Vanaf vandaag doe ik dat in een nieuwe rol, waarbij onze ingezette lijn zal worden voortgezet. Mijn stijl is direct, pro-actief, inzetten op verbinding en wenselijke veranderingen. De skyline van Zutphen verandert en Zutphen wordt mooier en aantrekkelijker. Tegelijkertijd worden onze problemen zichtbaarder en scherper (sociaal domein, houdbaarheid financiƫn, duurzaamheid, basisvoorzieningen niet op orde), dat vraagt om een ander functioneren van de gemeenteraad.
Op het laatste D66 congres werd het mooi verwoord. Er zijn genoeg naar de mond-praat-partijen, D66 is de partij van de ongemakkelijke boodschap en het eerlijke verhaal.
Wij merken dat binnen de bestuurlijke cultuur in Zutphen dit niet altijd kan rekenen op een warm onthaal. Toch is er zonder tegenspraak geen samenspraak en dat is noodzaak om tot een krachtiger stadsbestuur te komen. We staan voor duidelijke keuzen die richting geven en waar we verantwoordelijkheid voor nemen.
Wij blijven ons als fractie inzetten voor: een stad waarin je kunt zijn wie je bent, Zutphen als cultuurstad voor de regio, een duurzame stad, een stad met een evenwichtiger sociale-economische- structuur en een stad die actief is in bestuurlijke vernieuwing.

Het is fijn werken in een goed samenwerkend team. Doordat Rein Rutten als raadslid gaat toetreden is er een vacature van forumlid waar we zo spoedig mogelijk invulling aan gaan geven.

Yvonne ten Holder.