Steun ons en help Nederland vooruit

Bewegen, van buiten naar binnen.

Door Yvonne ten Holder, kandidaat raadslid D66
Maart 2018

Het laatste zetje dat ik nodig had om van passief D66 lid actief lid te worden was het inzicht dat we daadwerkelijk in onze stad geen tijd te verliezen hebben en aan de slag moeten met het veranderen van onze sociaaleconomische structuur. Het aantal werkzoekenden is ondanks het aantrekken van de economie nog steeds ongekend hoog in Zutphen. De uitvoerende organisaties hiervoor zijn geheel verlamd geraakt en de beschikbare financiƫn verdampt.

Graag wil ik mijn handen uit de mouwen steken voor een sterk en krachtig stadsbestuur. De juiste balans tussen tempo en effectiviteit vraagt om stuurmanskunst. Hier is de komende tijd het nodige in te doen en daar zal, D66 het verschil gaan maken.

Het mag van mij steviger, met een visie en houding dat er van buiten naar binnen gewerkt wordt. Vernieuwing en ontwikkeling is een proces dat buiten het stadhuis ontstaat. Hierbij moet het gemeentebestuur vooral dienstbaar zijn en een faciliterende aanjager.

Al jong wist ik dat ik met mensen wilde werken. Gedurende mijn loopbaan in het sociaal domein was ik afhankelijk van de lokale politiek en als er iets mensenwerk is dan is het de politiek. De gemeente heeft veel taken en verantwoordelijkheden die invloed hebben op vele terreinen van ons dagelijks leven. Of je nu jong of oud bent, een fijne baan hebt of op zoek bent naar werk, gezond bent of tijdelijk afhankelijk bent van zorg en ondersteuning, iets wilt veranderen in je wijk of op zoek bent naar een school of sportactiviteiten voor je kind; dan blijkt dat het belangrijk is hoe jouw gemeentebestuur haar zaken geregeld heeft. Hieraan wil ik mijn steentje bijdragen want een sterk bestuur maakt dan het verschil.

Over Yvonne lees je meer op haar persoonlijke profiel, klik hier.

 

Laatst gewijzigd op 22 november 2018