Steun ons en help Nederland vooruit

Frans Hikspoors

Steunfractielid

63 jaar

Zutphen (De Hoven)

– 2014 tot heden secretaris Wijkraad De Hoven
– 2005 – 2017 lid, vice-voorzitter en voorzitter van diverse medezeggenschapsorganen(Deelraad en CMR bij Hogeschool Windesheim)

Als je als gemeente steeds meer taken krijgt maar steeds minder geld te besteden hebt, moet je één ding doen: slim verbinden en innovatieve oplossingen zoeken! Daarom ben ik kandidaat gemeenteraadslid voor D66. Mijn naam is Frans Hikspoors, ik ben onderwijsprofessional, consultant en auteur en woon 12,5 jaar in de Hoven.

Wonen in de Hoven is prachtig, je woont in een kleine kern maar met  “stadse” voorzieningen op fietsafstand. Er zijn echter ook zorgen bijvoorbeeld over de rondweg  en de leefbaarheid van de wijk. Ik zet mij in als lid van de wijkraad de Hoven van belangenvereniging  de Teuge 2.

Ik werk als docent aan de hogescholen Windesheim in Zwolle (waar ik jarenlang participeerde in de medezeggenschap) en de Wittenborg in Apeldoorn. In 2011 ben ik gepromoveerd op een proefschrift over arbeid en arbeidswaarden en bij dat onderwerp en bij wetenschappelijk onderzoek ligt ook mijn passie.

Binnen D66 wil ik mij niet alleen als” waakhond” opstellen die ook de belangen” aan de andere kant van rivier” onder de neus wrijft. Vooral wil ik vanuit mijn kennis en ervaring die innovatieve oplossingen aandragen die zo typisch voor D66 zijn.

Docent Hogeschool Windesheim