Steun ons en help Nederland vooruit

Marjorie Hattink

Steunfractielid

44 jaar

Zutphen (Marswegkwartier)

Na mijn jeugd in Deventer en een opleiding Chemische Technologie in Enschede heb ik jarenlang in de regio Utrecht en Rotterdam gewoond en gewerkt. Sinds augustus vorig jaar woon ik met man en 2 zoontjes in Noorderhaven in Zutphen. Terug in de omgeving waar ik ben opgegroeid en dat voelt goed!

Wij hebben een bewuste keuze gemaakt voor Zutphen. Een bijzondere en eeuwenoude stad met een stevig fundament, die zich steeds op eigen wijze heeft kunnen aanpassen aan de tijd. Er zijn echter ook nog veel zichtbare en minder zichtbare zaken die verbetering vereisen. Als nieuwkomer in de stad hoop ik door de combinatie van mijn bedrijfsmatige achtergrond, liefde voor de stad, frisse, praktische blik en een flinke dosis optimisme een bijdrage te leveren. De naïviteit van een nieuwkomer kan wellicht ook dingen aan de kaak stellen, die in de loop van de tijd gewoon zijn geworden of uit beeld geraakt.

D66 past bij mij door de positieve en realistische kijk, die vaak gekoppeld is aan de langere termijn. Daarmee wil ik me graag inzetten voor de Zutphense samenleving, om vanuit de schoonheid en eigenheid van de stad en haar omgeving een duurzame toekomst te realiseren. Een fijne plek, waar kinderen prettig en veilig op kunnen groeien, waar wat te kiezen valt qua onderwijs, zorg, werk, sport en cultuur en waar iedereen goed kan wonen. Juist ook de mensen die nog niet zoveel meekrijgen van de positieve kant van het leven en de stad, zoals ik die heb ervaren sinds mijn komst naar Zutphen.

Procestechnoloog / manager chemische industrie