Steun ons en help Nederland vooruit

Pieter van der Hammen

Forumlid

Zutphen

Bedrijfsadviseur, Interim-manager
1998 – 2016 Bestuurslid Stichting Archipel (Openbare Basisscholen Zutphen, Warnsveld, Voorst en Brummen)
2010 – heden Bestuurslid / Voorzitter Stichting Muzehof (Centrum voor de Kunsten in Zutphen)

Interessegebieden:
Ondernemen in een snel veranderende omgeving , een groene stad met duurzame oplossingen, circulair ondernemen, een veilige en bruisende stad met veel aandacht voor erfgoed en cultuur.
Lid thema afdeling Cultuur en Media
Lid thema afdeling Duurzaam
Lid thema afdeling Internationale Samenwerking

Ik ben al langer lid van D66, maar nu is de tijd gekomen om mij in te zetten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. We hebben een enthousiast groeiend politiek D66 gezelschap met hart voor de stad. Veel inzet van jonge leden (D66 is een van de grootste partijen in Zutphen/Warnsveld qua ledental) inspireert en motiveert mij om mijn kennis en ervaring uit te wisselen.

20 jaar geleden zijn we met het gezin in Warnsveld komen wonen, omdat ik voor een bedrijf op de Mars ging werken. Dicht bij de bossen en dicht bij de stad. Ideaal. Sinds een jaar wonen we met heel veel plezier in een historisch pand in de binnenstad en we hopen daar nog lang te mogen genieten van alle mooie ontwikkelingen in Zutphen.

Mijn loopbaan bestaat uit management en directiefuncties voor verschillende bedrijven. Sinds 2003 ben ik als zelfstandig ondernemer actief als bedrijfsadviseur en interimmanager. Tot enkele jaren geleden heb ik ook veel van mijn tijd ingezet voor begeleiding van bedrijven en ondernemers in ontwikkelingslanden en ik heb op die manier veel verschillende culturen kunnen ervaren. Organisaties en techniek fascineren me. Ik vind het dan ook een voorrecht om in deze tijd een bijdrage te mogen leveren. Alle digitale middelen worden ingezet. Robotisering groeit naar volgende levels, Smart of 4.0 produceren, Internet of Things, 3D printen, ontwerpen op moluculair niveau, om er maar een paar te noemen………

En dan komen we bij de term Duurzaam. Een verzamelterm waar veel onder valt: de energietransitie van fossiel naar hernieuwbare bronnen als zon, wind en water. Van gas naar elektrisch. Auto’s en transport naar elektrisch aangedreven, recyclen, circulair ontwerpen en produceren. Lokaal produceren van voedsel, maatschappelijk verantwoord ondernemen………………

We zien Zutphen mooier en aantrekkelijker worden. De goede weg is ingeslagen en wij gaan met z’n allen er voor zorgen dat we deze positieve ontwikkeling op alle fronten doorzetten.
Met goed onderwijs krijg je goed werk en met een prachtige culturele achtergrond en bruisende culturele activiteiten maken we met elkaar een stad waar we graag wonen, leren, werken en genieten.

D66 krijgt het voor elkaar!